Krepšelyje nėra produktų.

#Meno vadovas

Gimimo data: 1966 02 19
Gimimo vieta: Marijampolė

Išsilavinimas:

Baigė S. Šimkaus aukštesniąją muzikos mokyklą, Lietuvos valstybinės konservatorijos Klaipėdos fakultetų Džiazo katedrą

Darbas:

Nuo 2018 m. – Klaipėdos dramos teatro meno vadovas
Nuo 2008 m. – Klaipėdos dramos teatro Literatūrinės dalies vedėjas
Nuo 2000 m. organizavo kasmetinį Lietuvos poetų sambūrį „Placdarmas“
Grojo bosine gitara ir dainavo bliuzroko grupėje „Kontrabanda“, džiazroko grupėje „Rokfeleriai“. Su jomis išleido šešis albumus.
Eilėraščių knygos išleistos Vokietijoje, Švedijoje, Lenkijoje, Italijoje, Islandijoje. Pjesė „Rezervatas“ atskira knyga išleista Prancūzijoje. Eilėraščiai išversti į anglų, vokiečių, švedų, olandų, korėjiečių, suomių, lenkų, latvių, estų, rusų ir kt. kalbas, publikuoti tų šalių periodikoje bei antologijose.
Dalyvauja tarptautiniuose literatūriniuose renginiuose: skaitymuose Frankfurto, Leipcigo, Varšuvos, Geteborgo, Turino knygų mugėse, Edinburgo knygų festivalyje, Vilenicos, Geteborgo, Roterdamo, Kopenhagos, Budapešto poezijos festivaliuose, Reikjaviko, Berlyno literatūros festivaliuose, literatūriniuose vakaruose Berlyne, Miunchene, Diuseldorfe (Vokietija), Stokholme, Malmėje, Geteborge, Kristianstade (Švedija), Arau, Bazelyje, Liucernoje (Šveicarija), Venecijoje, Vičenzoje (Italija) ir kt. Yra gavęs Lietuvos kultūros ministerijos (1998, 2000, 2002–2003, 2006–2007), Baltijos šalių rašytojų ir vertėjų centro (Visbis, Švedija, 1998, 2000), Tarptautinės rašymo programos prie Ajovos universiteto (JAV, 2003), „Het Beschrijf“ (Belgija, 2005), „Literarisches Colloquium Berlin“ (Vokietija, 2010) stipendijas.
1990–1994 m. dirbo radijuje, televizijoje, nuo 1994-ųjų – dienraščio „Klaipėda“ literatūrinio leidinio „Gintaro lašai“ sudarytojas.

Darbai teatre:

2020 m. „Tinklas“, rež. A. Leonova (Klaipėdos dramos teatras)
2018 m. „Kas prieš mus“, rež. J. Vaitkus (Klaipėdos dramos teatras)
2016 m. „Pašaliniams draudžiama“, rež. O. Koršunovas (Klaipėdos dramos teatras)
2013 m. „Rezervatas“, rež. A. Veverskis (Kauno mažasis teatras)
2012 m. „Lietuviai“, rež. D. Savickis (Klaipėdos menininkų grupė „Kolektyvinis sodas“)
2012 m. „Rezervatas“, rež. Ch. Chessa („Conduite Intérieure“, Prancūzija)
2010 m. „Mergaitė, kurios bijojo Dievas“, rež. J. Vaitkus (Klaipėdos dramos teatras)
2010 m. „Brunonas ir barbarai“, rež. L. Mikuta (Šilutės kamerinis dramos teatras)
2007 m. „Kas lieka, kai nieko nelieka“, rež. B. Šarka („Gliukų“ teatras)
2004 m. „Rezervatas“, rež. O. Koršunovas (Tarptautinis Avinjono teatro festivalis, Prancūzija)
2004 m. „Rezervatas“, rež.: A. Giniotis, D. Meškauskas (Klaipėdos dramos teatras)
2003 m. „Linkime pasveikti“, rež. B. Šarka („Gliukų“ teatras)
2002 m. „Komiksas, arba Žmogus su geležiniu dančiu“, rež. A. Vizgirda (Klaipėdos pilies teatras)
2001 m. „A gu gu“, rež. B. Šarka („Gliukų“ teatras)
1998 m. „Co Ca Cola“, rež. B. Šarka („Gliukų“ teatras)
1997 m. „Keafri“, rež. B. Šarka („Gliukų“ teatras)

Bibliografija:

2021 m. „Nykstamai menkų dydžių poveikis megastruktūroms“ (eilėraščiai)
2020 m. „Kaip viskas buvo“ (eilėraščių rinktinė)
2019 m. „Kas prieš mus“ (pjesės)
2018 m. „Gintaras Grajauskas. Poezijos pavasario laureatų bibliotekėlė“ (eilėraščių rinktinė)
2012 m. „Istorijos apie narsųjį riterį Tenksalotą ir drakoną misterį Kaindlį“ (proza)
2010 m. „Mažumynai“ (esė)
2008 m. „Eilėraščiai savo kailiu“ (eilėraščiai)
2007 m. „Mergaitė, kurios bijojo Dievas“
2005 m. „Erezija“ (romanas)
2004 m. „Naujausių laikų istorija: vadovėlis pradedantiesiems“ (eilėraščiai)
2002 m. „Iš klausos“ (esė)
1999 m. „Kaulinė dūdelė“ (eilėraščiai)
1997 m. „Katalogas“ (eilėraščiai)
1996 m. „Atsiskyrėlio atostogos“ (eilėraščiai)
1993 m. „Tatuiruotė“ (eilėraščiai)
1993 m. „Ornitologija“ (eilėraščiai, proza)

Knygos užsienio kalbomis:

2018 m. „Then What: Selected Poems“ (Jungtinė Karalystė)
2016 m. „Апостол низьких частот“ (Ukraina)
2009 m. „Beinhvít ljóð“ (Islandija)
2008 m. „Barricate quotidiane“ (Italija)
2008 m. „La Réserve“ (Prancūzija)
2003 m. „Przegrany grajewski“ (Lenkija)
2003 m. „Knochenflöte“ (Vokietija)
2002 m. „Benflöjt“ (Švedija)

Apdovanojimai:

2020 m. LR kultūros ministerijos apdovanojimas „Nešk savo šviesą ir tikėk“
2020 m. Gailių klano premija už poezijos kontrabandą į teatrą
2013 m. Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatas
2008 m. „Auksinis scenos kryžius“ už geriausią nacionalinės dramaturgijos kūrinį („Mergaitė, kurios bijojo Dievas“)
2004 m. Klaipėdos miesto kultūros magistras
2003 m. Lietuvos kultūros ministerijos premijos laureatas
2002 m. Lietuvos kultūros ministerijos premija už geriausią teatrinį debiutą („Komiksas, arba Žmogus su geležiniu dančiu“)
1999 m. Poezijos pavasario ir I. Simonaitytės premijos („Kaulinė dūdelė“)
1993 m. Z. Gėlės premija už geriausią pirmąją knygą „Tatuiruotė“

Long arrow
grįžti atgal